Foto: SVT

Attackerade busschaufför – på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Det medelålders par som för en vecka sedan spottade på och slog en busschaufför i Kungsbacka har släppts på fri fot.

Det var efter att paret inte velat betala för att få åka med bussen som tumultet trappades upp vid Kungsbacka station. När paret nekades att åka med ska kvinnan ha spottat chauffören i ansiktet. När de efter en stund gick av ringde busschauffören polisen. Då kom mannen tillbaka till platsen och började jaga runt chauffören på stationen. När han fick tag på honom började han sparka och slå och rev ned honom till marken. Även kvinnan kom tillbaka och sparkade mot chauffören.

Fler unga personer som var på plats för att spela Gothia cup bröt in och motade bort mannen.

– Då gick paret därifrån och gjorde en high five, säger Amanda Stenberg som blev vittne till händelsen.

Släpps på fri fot

Parets greps en stund senare misstänkta för våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman. Mannen satt också anhållen en kortare tid innan de båda försattes på fri fot. Enligt David Lorentz vid Hallandspolisen kvarstår misstankarna.

– Det handlar om att åklagaren gjort bedömningen att det inte finns skäl för häktning. Men misstankarna kvarstår och förundersökningen fortsätter, säger Lorentz till SVT Hallandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.