Det råder fortfarande blixthalka på vägar i Halland. Under lördagen inträffade flera singelolyckor på bland annat E6:an. Foto: svt/arkiv

Flera trafikolyckor i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Fyra singelolyckor, varav tre av dem på E6:an i Varberg och Kungsbacka, det är vad halkan ställt till med under lördagsförmiddagen i Halland.

Vid singelolyckan i Torup på länsväg 150 voltade en personbil i det hala väglaget och föraren fick lindriga skador i en hand. I en annan singelolycka i Varberg där bilen också voltat fick två vuxna och tre barn föras i ambulans till sjukhuset i Varberg för kontroll.

– I samtliga singelolyckor handlar det om halt väglag och att förarna tappat kontrollen över sina fordon. Det är ju duktigt halt när temperaturen befinner sig kring nollan, säger vakthavande befäl Jan Kapteijn vid Hallandspolisen.

Fredagens olyckor

Även på fredagseftermiddagen var det sådan blixthalka på E6:an mellan Kungsbacka och Göteborg i höjd med rastplatsen Sandsjöbacka att polisen tvingades stänga av vägen för trafik i närmare 45 minuter.

– Det var så halt på platsen att kollegorna inte kunde gå på vägen, så i väntan på att saltbilen och bärgningsbilen skulle komma så stängdes trafiken av i just det här området, säger Daniel Skoogh, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Enligt honom var det tre avåkningar under tio minuter men ingen person skadades, däremot fick bilarna bärgas därifrån.

Trafikanterna fick köa

Det gick inte att dirigera om trafiken på platsen så trafikanterna fick vänta medan bärgningen pågick. Sedan kunde trafiken börja släppas på i ett körfält medan vägen nu är helt öppen för trafik igen.

– Vi uppmanar alla att vara ytterst försiktiga eftersom det fortfarande råder blixthalka i området, säger Daniel Skoogh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.