Boende hos KRIS kan tvingas flytta ut

Publicerad

Hur det ska gå för föreningen KRIS, Kriminellas revansch i samhället, i Falkenberg återstår att se. Deras lokaler, där flera av medlemmarna bor, ligger under ett rivningskontrakt och de kan därför tvingas flytta ut.

Beskedet om föreningen får vara kvar på Kristineslättsallén ellerinte kommer först i november, skriver P4 Halland på nätet, och eftersom de intevet hur det blir har de sökt efter nya lokaler, men hittills utan framgång.

Det är i nuläget sex personer som bor i KRIS lokaler på Kristineslättsallén,personer som inte har kunnat hitta boende på annat sätt och som försöker komma tillbakain i samhället från missbruk och kriminalitet.

– Ovetskapen är jobbig. Risken för oss alla som har den bakgrundenär att man återfaller i missbruk, säger Henrik Åback till radiokanalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.