Var sjätte man erbjuden dopning

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka kommun presenterade på onsdagen resultatet av sin dopningsenkät av knappt 600 motionärer på 10 gym i Kungsbacka.

Enkäten visar att 16 procent av männen och två procent av kvinnorna har någon gång blivit erbjudna att prova eller köpa dopningsmedel

Dopning är ett livsfarligt problem i samhället. Vinsterna är tre gånger större jämfört med narkotika och straffen 3 lägre gånger. De fysiska riskerna är stora, sterilitet samt skador på lever njurar och  hjärta. Och psykiskt med depression och aggresivitet.

Oftast är det unga män som vill bli stora snabbt som försöker hitta en genväg. Och undersökningen i Kungsbacka visar just att tre procent av männen dopar sig och motsvarande siffra är noll för kvinnorna. Kosttillskott kan vara en ingång till dopning

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.