Eklund tillbaka i FFF

Uppdaterad
Publicerad

Hallandsnytt fortsätter att ta pulsen på några av Hallands fotbollsklubbar i takt med att säsongen börjar närma sig. Nu handlar det om Falkenbergs FF som förra året stod för bedriften att hålla sig kvar i allsvenskan trots att de var nederlagstippade. Inför årets säsong har dock succétränaren Henrik Larsson lämnat och istället är Hasse Eklund tillbaka.

– Det känns jättebra. Jag trivdes jättebra här i Falkenberg och tycker om att jobba i den här miljön och de verkar inte vara alltför sura för att jag vara borta ett år så det känns mycker bra, säger Eklund.

Han var mannen som tog upp FFF i allsvenskan för första gången i klubbens historia. Men efter det flyttade Hasse Eklund till det större Kalmar FF med toppambitioner medan Henrik Larsson tog över Falkenberg. Men det som skulle bli ett steg upp i karriären för Eklund slutade med en elfte plats och sparken. Henrik Larsson däremot kallade succéman då han mott alla odds lyckades hålla kvar FFF i allsvenskan. Inför säsongen är det istället Henrik Larsson som gått till det större Helsingborgs IF medan Hasse Eklund är tillbaka på Falkenbergs IP.

– Det är en utmaning att jobba med mindre resurser också och här får man kanske jobba mer med utvecklande av spelare medan en klubb med större ekonomi, där har du mer färdiga spelare, säger han.

”Första inspirationen borta nu”

När laget inleder sin allsvenska säsong i början av april så gör man det inte längre som nykomling, något som kan göra det, om möjligt, ännu tuffare.

– Nu är det lite mer vardag och det gäller att vecka ut och vecka in försöka vinna den där matchen och få poängen. Den första inspirationen kanske är borta nu och då gäller det att hitta andra kavlitéer som gör att man stannar kvar och det är en utmaning.

”Kommer bli stentufft”

Med en lika begränsad budget som för dagen supporterskara så får FFF:s målsättning också vara därefter.

– Det kommer att vara en stentuff allsvenska. Vi har väl den sämsta ekonomin av alla klubbar och det är klart och det kanske är en nackdel för oss kvalitetsmässigt. Men Falkenberg är vana av att jobba med små resurser och vi ska försöka krama ur det mesta vi kan ur den budget vi har och kan vi då hålla oss kvar så är vi väldigt nöjda, säger Eklund.

När ni summerar säsongen i november, viken placering ligger FFF på då?

– Det är en väldigt svår fråga men vi ska verkligen försöka hålla oss kvar, avslutar han.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.