Falkenbergsfilm i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten ska filmen ”Svart kung” användas som läromedel i skolorna i Falkenbergs kommun. Filmen är producerad för kommunen och ska få ungdomar att tänka till kring grupptryck och droger

Under våren ska tolv klasser med elever från 14 till 19 år tycka till om Falkenbergfilmen ”Svart kung”. Tanken är att man ska använda filmen i skolan som läromedel till hösten för att visa ungdomar vad som händer om man faller för negativt grupptryck och hamnar i fel umgängeskrets. Redan idag fick Apelskolans klass 9B diskutera filmens budskap och ge sin feedback till producenten Ronnie Brolin.

– Jag tycker det är bra att den verkligen får fram budskapet, att om man börjar med droger själv så kan det påverka alla i omgivningen och folk man gillar, säger Philip Söhrman elev klass 9B.

Vad tänker du om att man ska använda filmen som läromaterial, kommer man att ta åt sig budskapet?

– Ja det kommer man. För hela vår klass tog åt sig tror jag. Och jag tror alla andra klasser kommer att göra det också, säger han.

Större delar av skådespelarna hör hemma i Falkenberg och ungdomarna själva har varit med och tagit fram manuset för att filmen ska tilltala andra i samma ålder.

– Filmen handlar om en kille som heter Leon som växer upp i en svensk småstad. Arenan som vi använt är Falkenberg men det är ingen unik Falkenbersgproblematik, säger Ronnie Brolin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.