FFF tog jättekliv mot ett nytt år i allsvenskan

Falkenberg tog igår ett stort kliv mot att säkra det allsvenska kontraktet efter att man slagit Helsingborg med 2-0 hemma på Falkenbergs IP.

FFF visade direkt vart skåpet skulle stå när mittbacken Tobias Karlsson nickade in en hörna i matchens 14:e minut.

I andra halvlek kunde sedan veteranen Stefan Rodevåg fastställa slutresultatet 2-0, när han på en retur fintade bort motståndarbacken och därefter väntade ut målvakten innan han la in bollen i det bortre hörnet.

Med två omgångar kvar ligger nu Falkenberg på 12:e plats, två platser upp från kvalstrecket, i en bottenstrid som kommit att bli ett klassiskt getingbo.

Ett sammandrag och intervjuer från fotbollsfesten hittar du på SVT Sport.