Chefen på barn- och ungdomsförvaltningen Richard Mortenlind lämnade på torsdagseftermiddagen över förslagen på framtidens grundskolor i Halmstad till barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman (MP). Foto: SVT

Sju skolor i Halmstad nedläggningshotas

Uppdaterad
Publicerad

Flera skolor i Halmstads kommun föreslås läggas ner, detta enligt ett tjänstemannaförslag som presenterades på torsdagen.

Bland de nedläggningshotade skolorna finns Holms byskola, som inför valet 2014 räddades efter många turer. Nu föreslås alltså åter en nedläggning. Stentorpsskolan och Sofiebergsskolan hotas också av nedläggning. De tre skolorna föreslås ersättas av en ny skola på Kärleken.

Skolförvaltningen föreslår även att Skavbökeskolan, Slättåkraskolan och Kvibilleskolan ska läggas ner på grund av att skolorna anses vara för små för att kunna uppnå kvalitetskriterierna. Dessutom föreslås Linehedskolan avvecklas för att i stället bli en förskola.

Skolutredningen i Halmstad

Stor omorganisation

Barn- och ungdomsförvaltningens omfattande förslag på hur framtidens grundskolor ska se ut i Halmstad gäller en period mellan 2016 och 2030. Förvaltningen framhåller bland annat att skolorna i kommunen bör ha fler än hundra elever för att kunna hålla en god kvalité.

Förutom en ny skola på Kärleken så föreslås också en helt ny 4-9 skola på Sannarpsområdet. Skolorna är tänkta att rymma 750 elever vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet