Hallands moderater kräver ledningens avgång

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Hallands län kräver nu att hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande.

Det är Sveriges Radio Ekot som på fredagen rapporterar om att Moderaterna i Halland är det första länsförbund som reagerar på detta sätt. Regionens moderater anser även att första och andra vice ordförandena bör göra samma sak när det är dags för partiets extrastämma i mars då ny partiledare ska väljas.

– Jag hoppas att alla är så kloka och förnuftiga att de ställer sina platser till förfogande så att det kan formas ett nytt lag runt den nye partiordföranden, säger Michael Svensson, ordförande för Moderaterna i Halland, till SR Ekot.

Om det inte sker tror Michael Svensson att det kan skapa konflikter inom Moderaterna.

– Annars får vi en ny procedur till hösten där det kan komma att ske voteringar om enskilda platser. Det tycker jag vore väldigt olyckligt, säger han till radiokanalen.

Även Jan Björklund (FP) ifrågasätts

Samtidigt rapporterar GP om att Elisabeth Mattsson (FP), andranamn på Folkpartiets Bohuslänlista och Kungälvs kommunordförande, vill att partiledaren Jan Björklund byts ut.

– Folkpartiet var valets största förlorare. Vi gjorde vårt näst sämsta resultat – någonsin. Då är det självklart att man måste ifrågasätta sin ledare, säger hon till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.