Halländsk kvinna stal avlivningsvätska

Publicerad

När en kvinna från Halland väntade på att hennes hund skulle avlivas hos veterinären, passade hon på att stjäla en flaska avlivningsvätska.

Det var i november som kvinnans hund ska ha blivit påkörd och skadats så allvarligt att ryggen gått av. På en halländsk veterinärsklinik togs senare samma kväll beslutet att hunden måste avlivas. När veterinären under en kort stund lämnade rummet ska kvinnan ha stoppat på sig en flaska som stod framme. En flaska innehållande avlivningsvätska för djur.

Kvinnan nedstämd

Nästa dag försöker en bekant, som var med hos veterinären, vid flera tillfällen väcka kvinnan. Då kvinnan inte vaknar upptäcker mannen en flaska som sticker fram ur hennes innerficka. Han känner då igen färgen på vätskan i flaskan från veterinärskliniken och läser på etiketten att det är ett medel som används för att avliva djur. Mannen utgår från att det inte är omöjligt att kvinnan använt vätskan på sig själv, då hon var nedstämd när hennes hund fick avlivas, och ringer direkt 112. Kvinnan klarar sig.

Stod framme på bordet

Enligt förhör med en veterinär på den aktuella kliniken har veterinären svårt att säga hur skadligt preparatet är för en människa. Enligt veterinären förvaras avlivningsmedlet normalt i ett låst skåp. De hade noterat att flaskan var borta först när polisen kontaktade dem.

Nu är kvinnan åtalad för bland annat stöld. Hon erkänner att hon tagit medlet som enligt henne stått kvar på bordet sedan det just hade använts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.