Pridepremiär i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu följer Halmstad i Falkenbergs fotspår och arrangerar pridefestival den 30 maj.

– Jag tror att det har en jättestor betydelse. Det är en ögonöppnare för de som inte tänker på regnbågsfolk i sin vardag, säger Linda Bjerman som är ordförande i den nybildade föreningen Halmstad Pride

Falkenberg var först i Halland med att arrangera en Pridefestival förra året och i år kommer också både Varberg och Halmstad att ordna liknande arrangemang.

Park, Parad och Partaj

I Halmstad har ett föreningen jobbat sedan förra året för att få till festivalen med parad och artistuppträdande den 30 maj under ledorden Park, Parad och Partaj.

– Jag hoppas att ett par tusen kommer att delta i paraden som också stannar i Stationsparken och lyssnar på artisterna, säger Linda Bjerman.

Bland de som uppträder finns Halmstadtenoren Rickard Söderberg och popartisten Hampus Carlsson.

– Jag tror att jag kommer tillföra glädje och dans. Jag har en personlighet med ett tydligt statement om att alla människor ska ha rätt vara sig själva, se ut som de vill och älska vem de vill, säger Hampus Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.