Foto: ur filmen ”Frank Payne Project”

Halmstadbo ser fram emot seriemässa

Uppdaterad
Publicerad

Han har samlat på actionfigurer sedan han var åtta år gammal och ägnar fritiden åt att göra filmer i stop motion på nätet. Nu går en dröm i uppfyllelse för Halmstadbon Louis Lättman när seriemässan Comic Con kommer till Sverige.

I den senaste följetongen av filmer får vi följa huvudrollen Frank, en före detta skurk som har bestämt sig för att lämna det kriminella livet bakom sig och skaffa sig ett nytt jobb.

– Nu har han bara kunskaper och erfarenheter av den undre världen. Hur ska han göra då? Han vill inte råna banker eller skada någon, men samtidigt är det bara det han kan och hur ska han kunna tjäna pengar nu, säger Louis Lättman.

”Stop motion relativt enkelt”

Hemma i sin etta i Halmstad, har han byggt upp mini-scenografier i frigolit, där han spelar in sina filmer som sedan läggs ut på nätet. ”Frank Payne Project” är en film i så kallad stop motion – där man tar ett foto för varje liten rörelse.

– När det är riktig film så ska det ju vara vinklar, ljus, ljud och allting ska tas på en tagning. Det är väldigt mycket som ska in och därför kände jag att stop motion är ett bra sätt för mig att jobba fort och relativt enkelt.

Comic Con till Stockholm

Intresset för serier och actionfigurer har funnits med sedan barnsben. I helgen får han och många andra seriefantaster äntligen chans att prata seriehjältar på sitt eget konvent. Det är nämligen mässan Comic Con, som kretsar kring bland annat serietidningar, tv-serier och science fiction som kommer till Stockholm. Louis kommer vara på plats för att ställa ut sina scenografier.

– Det känns väldigt, väldigt stort. Det känns jättekul. På ett sätt är man ju med om att skriva historia tycker jag – att man är med på första Comic Con i Sverige, säger Louis Lättman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.