Foto: TT Bild

Halmstadpolitiker höjer sina egna löner

Uppdaterad
Publicerad

De politiker som sitter som ordförande i Halmstads nämnder och bolag höjer sina löner rejält. Från 19.000 till 24.000 kronor i månaden.

Förslaget kommer samtidigt som kommunen nyligen aviserat nedskärningar i bland annat Halmstads förskolor. För en fritidspolitiker som är ordförande i en av de fyra största nämnderna innebär det en höjning från 19 000 kronor i månaden till cirka 24 000 kronor i månaden. Höjningen kommer gäller både ordförande och vice ordförande.

Man föreslår även att gruppledarna för varje parti i kommunfullmäktige ska få sin lön justerad efter hur många platser partiet har i fullmäktige. För partier med många platser innebär det alltså en högre lön för gruppledaren.

Val 2014: Västsverige

– Vi vill att så många som möjligt ska ges förutsättningar att ta på sig ett förtroendeuppdrag, att kunna kombinera förvärvsarbete, politik och familj. Ett uppdrag som ordförande innebär ett stort ansvar och tar mycket tid i anspråk, skriver Charlotte Westlund (M) i ett pressmeddelande.

Går allt som planerat görs förändringen innan valet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet