Hasse Eklund ny tränare för Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En gammal skyttekung lämnade, en annan återvänder. Nu står det klart att Hans Eklund är klar som ny tränare för Falkenbergs FF i fotbollsallsvenskan.

Efter att Henrik Larsson lämnat sitt uppdrag som tränare för FFF efter endast en säsong i klubben, så står det nu klart att Hans Eklund, 45, tar över. Så sent som 2013 var han med om att föra upp laget i allsvenskan.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i Falkenberg. Mitt år med FFF var fantastiskt och jag har givetvis följt laget under året i allsvenskan, säger Hans Eklund i ett pressmeddelande.

”En bra känsla”

Hans Eklund har skrivit på ett treårskontrakt med Falkenberg.

– Det är ingen lång inkörssträcka så det var en bra känsla när jag fick frågan av Falkenberg. Jag kände att det var det bästa alternativet, jag känner ju spelarna, säger han till SVT Hallandsnytt.

Hur ska du göra för att hålla FFF kvar i allsvenskan?

– Det är bra lag i serien och det kommer bli tufft. Det gäller att skaffa ett slagkraftigt lag först och behålla de spelare vi vill behålla och hitta en organisation kring laget.

Fick kicken av Kalmar

Under 2014 har Hans Eklund tränat Kalmar FF. Men efter att laget slutat på elfte plats i allsvenskan fick han inte vara kvar.

– Det var oväntat. Men besvikelsen har lagt sig och nu känner jag bara en jäkla motivation att göra någonting bra med Falkenberg, säger Hans Eklund till SVT Hallandsnytt.

”Känns jättehärligt”

Från klubbens sida är man glada över att Hans Eklund valt att återvända.

– Det känns jättehärligt, säger Lars-Eric Nilsson, som är styrelseordförande i klubben, till SVT Hallandsnytt.

– Vi vet ju att han har samma filosofi som oss och vet ju sedan innan att han passar perfekt för oss, säger han.

Vann skytteligan

Som spelare var Hans Eklund känd för sitt målsinne. Bland annat vann han allsvenskans skytteliga 1992 då han representerade Östers IF. Totalt spelade han över 300 allsvenska matcher och stod för 126 mål i landets högsta serie. Han har dessutom gjort sju landskamper för A-landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.