Foto: SVT

Se Jönsson få stryk av Stuart Baxter

Uppdaterad
Publicerad

Jan Jönsson biter ihop när tränare Stuart Baxter pucklar på med boxhandskar. Klippet visar en något udda träningsmetod från tiden då Jan Jönsson fortfarande spelade i klubben

Jan Jönsson skrattar högt när Hallandsnytt visar honom klippet.

– Han slår på rätt ordentligt. Men det såg ut som jag tålde det då. Det hade varit värre idag, säger han.

Boxningen var en del av en cirkelträning. Tanken var att bli stryktålig helt enkelt. Men enligt Jönsson förekom momentet inte så många gånger.Han har en lång historia med Halmstads bollklubb. 1979 då klubben vinner guld gör Jan Jönsson sitt andra år i laget. Totalt blev det 15 år som spelare för HBK. Med sina 557 matcher är han Halmstads bollklubbs mesta spelare genom tiderna. Och klubben har betytt mycket.

– Som spelare var det en extrafamilj, så det kändes tomt och konstigt att ge sig därifrån, säger Jan Jönsson.

Har präglats

Åren i Halmstad har lagt grunden för synen på fotboll. Han präglades av tränarna som Roy Hodgson och Stuart Baxter. Den egna tränarkarriären inleddes som assistent åt just Stuart Baxter i Japan. Därefter har Jan Jönsson tränat Ljungskile och Landskrona och tre norska lag. Störst framgång nådde han med norska Stæbeck.

– Vi tog guld, silver och brons. Det var en väldigt fin resa, säger han.

Vad tar du med dig från åren i Norge hit?

– Det är nog en hel del. Du utvecklas och det är nyttigt att vara utomlands. Ser du på en match i Norge så är det mer intensitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.