Koppen är original från Titanic. Koppen på bilden är en liknande kopp. Foto: TT / Polisen

Kaffekopp från Titanic stulen i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad pågår en utställning om Titanic. På utställningen finns originalföremål från Titanic och ett av dessa stals i Halmstad i lördags.

Enligt uppgifter från Hallandspolisen handlar det om en kaffekopp från första klass på Titanic, White Star Line, som stals från utställningen på Halmstad arena.

– Stölden är anmäld i efterhand och vi har ingen misstänkt. Förundersökningen är nedlagd, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen till SVT Hallandsnytt.

Hallandspolisen har inte kunnat säkra några spår efter kopptjuven och inte heller fått några uppgifter som lett utredningen vidare.

Försvann den 12 april

Som ett sista försök har polisen nu publicerat en bild av en liknande kopp på Facebook och efterlyser information från eventuella vittnen eller personer som kan veta något om stölden.

– Det här är som ett sista strå om någon känner till någonting om den här koppen, säger Tommy Nyman.

Koppen ska enligt polisen ha försvunnit någon gång mellan 13.10 och 14.45 under lördagen den 12 april. Kaffekoppen förvarades vid stöldtillfället i en monter som skulle glasas under eftermiddagen.

På koppen finns White Star Lines emblem, en röd flagga med en vit stjärna. På koppen står även White star line. Runt kanten finns ett turkos-brunt mönster.

Koppen är ett värdefullt samlarobjekt.

Mer information om utställningen finner ni här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.