Kommunen: ”Blivit en bättre cirkulationsplats”

Publicerad

Varbergs kommun bemöter klagomålen, men tar på sig skulden för att skyltar inte kom upp i tid.

Henrik Petzäll jobbar som förvaltningschef på Hamn- och gatuförvaltningen i Varberg. När vi visar honom vår film om trafiksituationen vid Lassabackarondellen reagerar han på hur många bilister som korsar de nya, heldragna linjerna.

– Det är ingenting vi tycker är bra. Det tar oftast några veckor, ibland upp till flera månader, innan merparten gör rätt, säger han.

Kommunen missade skyltarna

Inledningsvis var det emellertid inte så lätt att göra rätt i rondellen. Skyltar som skulle visa vägen saknades.

– Det var en miss från vår sida. Det är beklagligt, säger Henrik Petzäll.

Sedan rondellen målades om för två veckor sedan har flera personer hört av sig och klagat till kommunen.

– Det är beklagligt om det uppfattas som det blivit sämre.

”Blivit en bättre cirkulationsplats”

Henrik Petzäll har dock hört folk klaga på rondellen tidigare och berättar att det nästan inte går en vecka utan att någon hör av sig med synpunkter. Rondellen har länge varit en snackis i staden. Själv försvarar han den nya, omgjorda rondellen.

– Sammantaget är vår uppfattning att det blivit en bättre cirkulationsplats.

Samtidigt medger han att det inte säkert att de nya åtgärderna räcker i längden. Med en ny tågtunnel på gång och en stad som växer beräknas också trafiken vid Lassabackarondellen att öka.

– Det här är ett första steg för att klara det här och nu. Vi behöver jobba vidare för att se hur vi ska hantera Lassabackakorsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.