Kunsbackabo blickar mot riksdagen efter Hägglunds avgång

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund avgår vilket kan ge Kungsbackapolitikern Larry Söder en riksdagsplats.

I dag meddelade Kristdemokraternas partiledare att han avgår efter elva år på posten. I samband med det lämnar han troligtvis sin riksdagsplats. Med det hoppas Kungsbackapolitikern Larry Söder kunna få en riksdagsplats, det berättar han för P4 Halland.

Larry Söder placerade sig som nummer två på Hallands riksdagslista och förlorade platsen till förmån för Göran Hägglund. Nu hoppas han få ta platsen från den partiledare som han tycker har moderniserat partiet.

– Han har varit en bra partiledare. Samtidigt tycker jag att elva år är en lång tid för en partiledare och jag kan förstå att han vill kliva av och göra något annat i stället, säger han till P4 Halland.

Göran Hägglund meddelade att han avgår tidigare i dag, men vad han tänker ägna sig åt i framtiden är fortfarande oklart.

– Vad jag ska göra nu har jag inte den blekaste aning om. Man får skjuta mycket åt sidan. Jag ska läsa böcker. Jag ska lyssna på musik, det har jag inte gjort på länge. Sen är det klart att jag måste skaffa mig en försörjning, säger Hägglund till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.