default_caption

Försökte köra ihjäl 64-åring

Uppdaterad
Publicerad

Den förare som i torsdags ska ha kört på en 64-åring i Varberg med sin bil misstänks nu för mord. Brottsrubriceringen har ändrats.

Det hela utspelade sig i Varberg i torsdagskväll. 64-åringen ska ha blivit misstänksam mot tre män som uppgett sig vara ”dövstumma” och tiggt pengar.

– Han hade läst om det i tidningen och förstått att det var bedrägligt. Han säger till dem att de ska sluta. Sedan kommer andra personer som ska försöka fotografera dem, då springer männen i väg till en bil, säger Tommy Nyman på Hallandspolisen.

När männen kör därifrån kör de på 64-åringen.

Rutan sprack

– Vittnen säger att han kastas upp på motorhuven och slår i rutan så att den spricker.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

– Det verkar hyggligt. Vi har kunnat prata med honom i alla fall. Men jag vågar inte säga något om skadorna, säger Tommy Nyman.

Ett gränslarm utfärdades mot männen. De misstänks för dråpförsök.

Polisen kunde på fredagen identifiera den bil som körde på 64-åringen och en 27 årig man anhölls i sin frånvaro misstänkt för dråpförsök.

Nu skärps rubriceringen, och föraren misstänks istället för mordförsök.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.