Foto: Rune Bergström

Manifestation mot kattvåld

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden under lördagen hölls en manifestation på Axel Dahlströms torg i Högsbo i Göteborg mot den senaste tidens kattvåld. Under våren har fem katter dödats på makabra sätt i bostadsområdet och flera kattägare har därefter hållit sina husdjur inne.

På torget samlades ett par hundra personer som ville manifestera mot den senaste tidens kattmord i stadsdelen Högsbo i Göteborg för att få stopp på djurplågeriet.

Många är misstänksamma

– Vi måste få stopp på detta för nu går folk och sneglar på varandra och är misstänksamma. Det handlar om ett helt områdes känsla för säkerhet och trygghet, säger Therese Svensson, en av initiativtagarna till manifestationen.

Den man i 30-årsåldern som i slutet av mars greps i fallet har släppts men är fortfarande skäligen misstänkt för djurplågeri.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.