Foto: TT

Nya polisorganisationen i Halland börjar klarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir fyra närpolisområden i stället för sex i Halland efter årsskiftet. Det är i alla fall förslaget för Hallandspolisen i den nya organisationen.

Från och med årsskiftet kommer Halland att ingå i den stora polisregionen för Västsverige. Då kommer med stor sannolikhet Laholm att börja tillhöra Halmstads närpolisområde och Hylte Falkenbergs. Men enligt regionpolischefen Klas Friberg så kommer det inte att innebära färre poliser i Laholm och Hylte, det slår han fast för P4 Halland.

– Ingenstans i den här reformen finns det någonting som säger att vi ska dra oss undan våra invånare. Tvärtom ska vi komma närmare våra invånare och det finns i dag inga planer att dra oss ur våra lokaler varken i Hylte eller i Laholm, säger Klas Friberg till radiokanalen.

Omorganisationen är en del i den stora polisreformen som görs över hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.