Onsalatjej i Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för en riktig klassiker inom friidrott, nämligen Finnkampen. För 16-åriga Cornelia Karlsson från Onsala blir det första tävlingen i landslagsdräkt. Hon tävlar i hinderlöpning i Finnkampens ungdomsklass.

 – Det är ju något som jag jobbat för länge så det känns absolut väldigt stort att få vara med där. Det ska bli jätteroligt, säger Cornelia Karlsson.

Efter junior SM-guld i både 1500 meter och 1500 meter hinder för några veckor sedan så är det dags för landslagsdebut för 16-åriga Cornelia Karlsson från Onsala. Till vardags tävlar hon för Sävedalens AIK och när hon nu för första gången drar på sig landslagströjan så är målet tydligt.

– Målet är ju givetvis att springa på en så bra tid som möjligt, men också ska vi ju självklart försöka slå finnarna då och ta hem en dubbelseger till Sverige.

När tror du att du kan vara med och slåss om att ta seniorplatser i landslaget?

– Jag hoppas om inte alltför många år i alla fall, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.