Foto: Scanpix

Region Halland går back

Uppdaterad
Publicerad

Region Halland har ett ekonomiskt underskott på drygt 150 miljoner kronor. Prognosen är att resultatet kommer att växa till nära minus 170 miljoner kronor vid årets slut.

Det är kostnaderna inom främst hälso- och sjukvården som ökar mer än vad skatteintäkterna gör. Det trots en skattehöjning på 40 öre, som gett 248 miljoner kronor mer i intäkter.

– Det här är ytterst allvarligt och vi har i dag gett klartecken till ett åtgärdsarbete som ska vända utvecklingen. Det är ett långsiktigt arbete som handlar om både arbetssätt och uppföljning av hälso- och sjukvården. På så sätt får vi också bättre beslutsunderlag, säger regionstyrelsens ordförande Gösta Bergenheim i ett pressmeddelande.

De senaste åren har kostnadsutvecklingen varit hög i Halland och tidigare i år gav styrelsen regiondirektören i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan för de närmaste åren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.