”Skolorna är kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Karl-Oskarkoncernen har beviljats konstruktion och företagets VD är övertygad om att skolorna blir kvar.

– Ett företag som växer måste ha kapital och vi har inte kunnat få in det kapitalet och därför har vi dragit på oss skulder som vi inte har kunnat hantera, säger Bengt Eriksson som är vd för Karl-Oskar Utbildnings AB.

SVT Smålandsnytt har tidigare rapporterat om att Karl-Oskarkoncernen gick med nio miljoner kronor i förlust 2013. I mitten av mars fanns det betalningsförelägganden på drygt 800 000 kronor hos Kronofogden.

Karl-Oskar utbildning AB

Tror på framtiden

Nu har alltså koncernen sökt och beviljats rekonstruktion och VDn tror på framtiden.

– Med en rekonstruktion kan man hantera den biten och vi kan titta framåt. Och framåt kommer vi ha en bra skola, säger Bengt Eriksson, vd för Karl-Oskar Utbildnings AB.

Vad säger du när du ser alla oroliga elever och föräldrar?

Jag säger att skolorna är kvar. Det är det som rekonstruktion har gjort möjligt.

Men hur säkra kan de vara på att det består?

Den största säkerheten är att vi nu driver en verksamhet som går runt.

Koncernen driver bland annat Smålands gymnasium i Växjö, Östersjögymnasiet i Kalmar och Karl-Oskarskolan i Eslöv, Falkenberg, Falköping, Hässleholm, Kalmar, Karlshamn, Ljungby, Ronneby, Växjö och Älmhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karl-Oskar utbildning AB

Mer i ämnet