Foto: Polisen i Halland

Snabba detektiver i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

De har egna walkie-talkier och snabba cyklar. Polisen i Falkenberg har erbjudits experthjälp av en privatdetektivbyrå som två flickor, 7,5 respektive 9 år gamla, nyligen startat.

”Vi skriver till er och undrar om ni har några knepiga fall som ni behöver hjälp att lösa. Då kan ni ringa oss så hjälper vi gärna er”, skriver flickorna i ett brev till polisen, som nu publicerat på Hallandspolisens Facebooksida.

– Vi tycker att det är roligt. Vi får in väldigt många och olika sorts brev, men det här var ett som stack ut kan jag säga. Det är roligt att de är intresserade och tycker att det är spännande, säger Tommy Nyman, Hallandspolisens informatör, till SVT Hallandsnytt. 

När brevet skrevs hade byrån, trots intensiv spaning, visserligen inte hittat några ”skumma typer” ännu.

– Det är ju jättebra att det finns ett engagemang och roligt med barns intresse, säger Per-Erik Andersson som är närpolischef i Falkenberg.

Polisen i Falkenberg har försökt få tag på dem men har ännu inte lyckats. I ett svar har polisen dock gett tjejerna deras första uppdrag. 

– Saker tappas ju lätt bort under sommaren och vi hoppas att de ska kunna leta rätt på en ring som försvunnit på Skrea Strand, säger Per-Erik Andersson. 

– Men jag skrev att de inte får glömma bort att bada också!

För Hallandspolisen är det dessutom en billig hjälp eftersom tjejerna intygar att de har egen veckopeng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.