Stationen i Åsa blev dyrare

Publicerad

Stationen i Åsa blev 8 miljoner kronor dyrare för Kungsbacka kommun än planerat.

– Åtta miljoner kronor är jättemycket pengar, men vi tycker att vi får en väldigt värdefull sak för den här investeringen. Det är en investering som skrivs av på många år, säger Catarina Nyberg, kollektivtrafikstrateg i Kungsbacka kommun.

Stationen i Åsa invigdes i slutet av 2013. Det var Trafikverket som ledde bygget, men Kungsbacka kommun som stod för kostnaden.

Cykelbana på gång

Budgeten var från början 65 miljoner kronor. Hittills har projektet kostat 66,5 miljoner kronor och det återstår att bygga en gång och cykelbana som beräknas kosta kommunen ytterligare 6,3 miljoner kronor. Totalt ser slutnotan ut att bli nära 8 miljoner kronor dyrare än planerat för Kungsbacka kommun.

Tekniska svårigheter

Enligt Catarina Nyberg så beror kostnadsökningen på att det fanns saker som var tekniskt svåra att bygga, som till exempel hissarna.

– Där blev det lite dyrare, men vi har fått en väldigt väl fungerande station och det är vi nöjda med, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.