Striden om internetpizzorna

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser upp till strid om pizzeriornas digitala gunst. Halmstadsföretaget Pizza 24 anmäler Onlinepizza för oschysst konkurrens.

Båda företagen har som affärsidé att erbjuda pizzerior med utkörning, en plattform där kunderna kan beställa sin pizza via internet. Onlinepizza har funnits länge på marknaden där nystartade Pizza24 nu vill slå sig in.

Pizza 24 säger sig ha uppgifter om att Onlinepizza utnyttjat sin dominerande ställning och sökt upp pizzerior som anslutit sig till båda företagens tjänster med ett ultimatum. Antingen använder man sig bara av Onlinepizzas tjänst, eller så får man stå utanför. Oschysst, tycker Pizza 24, som nu anmäler Onlinepizza till Konkurrensverket.

Enligt Onlinepizza har dom inte alls en dominerande ställning. Företagets VD uppger att dom endast har 1100 pizzerior som kunder av landets 31000.

– Jag har svårt att se att vi har en dominerande ställning. Jag vet inte var dom får det ifrån. Att vi skulle tvinga våra kunder att bara sammarbeta med oss stämmer inte alls. Så får vi se vad konkurrensverket säger, säger Anders Signell, VD för Onlinepizza.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.