Team Spirit närmar sig VM

Uppdaterad
Publicerad

Samarbete och hård disciplin är vad som krävs för Kungsbackalaget Team Spirit som tävlar i synkroniserad konståkning. Nu ser de resultatet av hård träning – laget är ett steg närmare VM nästa år samtidigt som de för första gången slagit ärkerivalerna.

Synkro är en form av teamåkning inom konståkning där 16 åkare gör steg och formationer samtidigt på isen. Eftersom det krävs hård träning för att samarbetet ska fungera blir Team Spirit en sammansvetsad grupp.

– Vi kommer väldigt nära varandra, berättar Hanna Samuelsson.

De tränar flera timmar i veckan både på och av isen. De trampar koreografin på marken och har även danslektioner med en danslärare.

– Vi jobbar väldigt hårt. Alla strävar ju efter samma mål och det ifnns inget stopp för hur hårt vi kämpar, säger Hanna Samuelsson.

Det hårda arbetet har lönat sig. För ett par veckor sedan tog de hem segern över de största konkurrenterna från Göteborg- Team Convinium och just det är något de har kämpat för länge.

– Det var överväldigande, säger Michelle Olausson som är lagkapten.

Vinsten betyder att de är ett steg närmare junior-VM som 2015 hålls i Zagreb i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.