Uthyrning av lägenheter stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsbolaget HFAB stoppar uthyrningen av sina lägenheter. De lägenheter som sägs upp ska istället användas som evakueringslägenheter till de som drabbats av översvämningarna i Getinge.

Stoppet innebär att det i dag inte finns några lediga lägenheter att söka hos HFAB.

– Vi bygger nu upp en buffert av evakueringslägenheter som vi i samarbete med försäkringsbolagen kommer att erbjuda de drabbade hyresgästerna på Klockarevägen i Getinge när vi under nästa vecka har fått en uppfattning om hur lång tid återställandet kommer att ta, säger Ulf Nilsson, kommunikationschef på HFAB i ett pressmeddelande.

HFAB ser också över om de hyresgäster som har sagt upp sina lägenheter och som har tre månaders uppsägningstid, kan flytta ut tidigare. Uthyrningsstoppet pågår mellan den 22 till den 31 augusti, men kan komma att förlängas.

– Vi hoppas få förståelse från dels de drabbade med att det tar tid innan evakueringslägenheter blir tillgängliga och dels från bostadssökande i Halmstad som för tillfället dessvärre får vänta längre på att få en bostad hos HFAB, säger Ulf Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.