Våldsmisstänkt försökte muta vakter

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern är åtalad misstänkt för att ha hotat sin före detta partner och hennes familj till livet. I häktet ska han vid flera tillfällen ha försökt muta vakterna för att släppa honom fri och därför misstänks mannen även för mutbrott.

Mannen kunde inte acceptera att kvinnan bröt relationen. I åtalet från Varbergs tingsrätt skriver åklagaren att han hotade henne och hennes familj till livet.

Mannen tvingade kvinnan att åka med från Falkenberg till Göteborg där han, enligt åtalet, planerade att via kontakter ordna så att kvinnan mördades. Under färden riktade han en kniv mot henne och upprepade dödshoten.

Åtalas för flera brott

Mannen, som är i 45-årsåldern, åtalas för grovt olaga hot, försök till utpressning, olaga frihetsberövande och förberedelse till mord.

Han misstänks också för mutbrott då han, enligt åtalet, vid flera tillfällen har försökt förmå häktesvakter att mot betalning släppa honom fri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.