Varberg Vipers tränare Emil Olsén. Foto: SVT

Varberg Vipers ser fram emot hallandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

På tre år har hockeylaget Varberg Vipers gått från ett lag i skymundan till att nu vara ett lag på uppsving i hockeyettan. Imorgon möter dom Hallandsrivalerna Halmstad HF i Varbergs ishall.

På tre år har hockeylaget Varberg Vipers gått från ett lag i skymundan till att nu vara ett lag på uppsving i hockeyettan. Imorgon möter dom hallandsrivalerna Halmstad HF i Varbergs ishall.

– Halmstad har alltid varit det lag som har varit ledande i Halland. Men nu är vi där och nosar, säger Varberg Vipers tränare Emil Olsén.

– Det kommer bli bra tryck och bra fart. Vi har bra chanser i alla matcher, så vi hoppas på vinst, säger forwarden Jari Tolsa.

Förlust senast

Det senaste mötet slutade med förlust för Varberg, men trots det så går laget in med stort självförtroende inför det nya Hallandsderbyt på fredag. Varberg Vipers bildades så sent som 2011 och i dag spelar laget i hockeyettan södra, den tredje högsta divisionen för herrar. Klubben gör nu en storsatsning för att göra sig ett namn i hockeysverige och de senaste åren har man köpt in flera nya spelare, bland dem ett känt, före detta Frölundanamn.    

– Det känns spännande. De ville satsa och jag har varit i elitserien i många år och spelat och vart i Frölunda och vunnit två SM-guld. Jag kände mig kanske inte mätt, men man hade gjort sitt där lite också, man ville testa något nytt. Det här passade perfekt för mig, säger Jari Tolsa.

”Bättre än många tror”

Förutom att vilja etablera laget, så hoppas klubben att satsningen även ska öka hockeyintresset i Varberg.

– Nu är hockeyn i Varberg på allvar. Det har ju varit deras målsättning, de som har jobbat länge i klubben. Då ska vi försöka växa med den uppgiften. Jag tror inte folk vet riktigt vad de möter när de möter Varberg, vi är bättre än många tror, säger tränaren Emil Olsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.