Foto: SVT

Varbergs politiker får hård kritik för flyktingmottagande

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Varberg får nu hård kritik av kommunens egna revisorer. Kommunen saknar enligt dem både ambitionsnivå och strategi för hur flyktingar ska tas emot och integreras.

Det är Hallands Nyheter som skriver om den svidande kritik som nu riktas mot Varberg kommuns sätt att hantera flyktingmottagandet. I en färsk granskningsrapport gjord av kommunens revisorer står bland annat att kommunen saknar ett politisikt styrinstrument och att de inte har någon uttalad ambitionsnivå för hur nyanlända flyktingar ska tas emot.

– Självklart måste vi ta den här rapporten på allvar och strama upp det, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varberg, till tidningen.

Enligt avtal ska Varberg i år ta emot 80 personer varav 45 ska erbjudas bostad. De i granskningen intervjuade tjänstemännen tror inte att det kommer att lyckas på grund av bostadsbristen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.