”Mitt mål är att bli världsmästare”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag gör 20-årige Omar Abdul Majid från Landskrona debut som proffsboxare.

Det är på Fight Zone i Malmö som Omar Abdul Majid tränar inför sin proffsdebut. Alla dagar i veckan pendlar han från Landskrona till Malmö för att coachas av sin tränare Carlos Zuniga. Sen årsskiftet tillhör han Omar Armand Krajncs boxningsstall och förberedelserna inför matchen har gått bra.

– Jag har tränat tre månader inför den här matchen, så det känns grymt bra, säger Omar Abdul Majid.

Räddade hans liv

Han började boxas som sjuåring när han följde med sin bror till en träning i Landskrona. På vägen till proffsdebuten har han hunnit med att representera klubbar i Lund, Göteborg och Helsingborg. Och för Omar har boxningen betytt allt.

– Boxning har räddat mitt liv från en massa kriminell skit. Hade jag inte haft min boxning vet jag inte var jag hade varit idag.

Med runt 170 amatörmatcher i bagaget är Omar ingen duvunge i boxningsringen. Bara 20 år ung har han bland annat redan hunnit med att vinna SM sju gånger, tagit två guld i nordiska mästerskapen och även representerat Svenska landslaget.

Offensiv och aggressiv

Viktklassen är 59 kg och han beskriver sin boxningsstil som offensiv och aggressiv. På lördag är det dags för match i Ystad, men vem som blir Omars motståndare är ännu inte klart. Men det är inget han funderar på.

– Om du tänker för mycket blir du automatiskt nervös. Jag går bara in och kör istället.

Oavsett hur det går i debuten så har Omar sin framtidsvision klar:

– Mitt mål är att bli världsmästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.