Här i centrala Landskrona ska skottlossningen ha skett. Foto: André Tajti

Misstänkt mordförsök i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 20 på söndagskvällen kom en allvarligt skadad person till sjukhuset i Landskrona.

Mannen hade kommit dit i privat bil och enligt polisen har han blivit skjuten. Han fördes sedan vidare med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Lund. Det är oklart hur allvarligt skadad mannen i 20-årsåldern är.

– Han ligger fortfarande kvar på sjukhus i Lund, säger Anders Nordberg, tillförordnande gruppchef hos polisen i Landskrona.

Enligt vittnen ska skottlosningen ha ägt rum vid en korsning i centrala Landskrona och polisen spärrade av platsen och ett parkeringsområde i närheten.

Personerna som körde den skadade mannen till sjukhuset stannade på platsen och har förhörts. Enligt polisens informatör, Stephan Söderholm, har de lämnat intressanta uppgifter. De verkar ha varit med när mannen skadades.

Även mannen har hörts.

– Han har också varit talbar men jag tror han är nedsövd nu. Han har kunnat lämna vissa uppgifter, sade polisens presstalesperson vid kl 22.30.

Två anhållna i sin frånvaro

Under måndagsmorgonen kunde Anders Nordberg berätta att två personer anhållits i sin frånvaro.

Man rubricerar händelsen som mord- eller dråpförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.