Bandidosmedlemmar frias för mordförsök även i hovrätten

Publicerad

De två Bandidosmedlemmar som åtalats för mordförsök på en ledare i mc-gänget Rock Machine i höstas har nu friats även av hovrätten.

Mordförsöket på gängledaren ägde rum i Rock Machine MC:s lokal i Hyllstofta utanför Klippan i höstas. Tre män häktades och åtalades sedan för mordförsök och medhjälp till mordförsök. Det var två Bandidosmedlemmar och en medlem i Rock Machine MC, som enligt åtalet ska ha släppt in männen i klubbhuset.

I bevisningen mot männen ingick bland annat avlyssning av Bandidos lokaler och övervakningsfilmer som visade de misstänktas förehavanden under den aktuella kvällen.

Mordförsök på mc-ledare

Fälls för andra brott

Alla tre frias återigen i Hovrätten över Skåne och Blekinge för misstankarna kring mordförsöket. Den ene Bandidosmedlemmen döms dock för grovt vapenbrott till ett år och tre månaders fängelse. Den andre mannen döms till 3,5 års fängelse för grovt narkotikabrott, precis som i tingsrätten.

Åklagaren Kerstin Eriksson är besviken över den friande domen, uppger hon för Helsingborgs Dagblad.

– Jag visste att det var besvärligt med bevisläget när det gällde de två Bandidos-medlemmarna. Men omständigheterna var ändå sådana att jag tyckte att det var befogat att pröva tingsrättens friande dom, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på mc-ledare

Mer i ämnet