Sexårig pojke död i drunkningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En sexårig pojke drunknade på torsdagskvällen på badstranden Fria bad i centrala Helsingborg.

Larmet kom in klockan 18.35 på torsdagen.

– Vi fick in det som ett drunkningstillbud. Barnet och dess anhöriga är förda till sjukhus, säger Helena Ralmark, polisens pressinformatör.

Polisen uppger nu att det handlar om en sexårig pojke som ska ha avlidit till följd av drunkning. Pojkens anhöriga är underrättade.

– De närmare omständigheterna får vi klarlägga den närmaste tiden framåt nu, säger Mia Sandgren, pressinformatör vid polisen.

Fick hjärt-och lungräddning

– Han fördes till sjukhus. Ambulanspersonalen jobbade med hjärt-och lungräddning och det gjorde man även på sjukhuset men hans liv gick tyvärr inte att rädda, säger hon.

Anhöriga till pojken har fått krishjälp på sjukhuset.

Polisen har nu uppträttat en anmälan om vållande till annans död.

– Det är en åtgärd man tar för att utreda vidare om det är någon som gjort något fel, för att kunna nyttja de utredningstekniska åtgärderna. Det är inte så att det är någon som är misstänkt eller gripen, säger Mia Sandgren.

– Man jobbar vidare med ärendet och försöker reda ut vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.