Brand i tältläger i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte någon misstänkt för branden som bröt ut i ett tältläger på Närlunda i Helsingborg igår eftermiddag. Sex stycken tält brann ner, men ingen av dom cirka 20 personer som bor i lägret kom till skada.

Branden bröt ut vid halv femtiden i ett tältläger på Närlunda. Branden ska ha börjat i liten skala men spridit sig. Räddningstjänsten lyckades snabbt släcka branden och inga personer uppges ha kommit till skada.

Initialt utreds händelsen som mordbrand. Men det behöver inte ligga brott bakom, enligt polisen.

– Det kan vara en olycka och möjligen kan ärendet då handla om allmänfarlig vårdslöshet. Men visst är det en tragedi för de människor som tvingas bo under de här förhållandena, sägerkommissarie Matz Härle vid polisen i Helsingborg.

Branden spred sig till ett område på runt 5x10 meter. Totalt förstördes sex tält och tillhörigheter.

Det var många som såg rökutvecklingen och larmade brandkåren som snabbt kunde komma till platsen och få kontroll på lågorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.