Eldebrink ny tränare för Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Anders Eldebrink blir ny tränare för Rögle BK. Han har skrivit på för 2 år.

– Det känns riktigt bra att vi nu kontrakterat Anders Eldebrink. Han har erfarenhet från absolut högsta nivå både som spelare och ledare, säger sportchef Anders Carlsson i ett pressmeddelande.

Anders Eldebrink kommer senast från Schweiziska Rapperswil och dessförinnan sju år i Kloten som headcoach.

SHL

Meriterad tränare och spelare

Som spelare har han spelat i bland annat Södertälje SK, Vancouver Canucks, Quebec Nordiques samt tre kronor. Eldebrink har spelat 165 A-landskamper och var med och tog VM-guld 1987 och SM-guld 1985 med SSK.

Anders Eldebrink räddade kvar AIK i SHL under säsäongen 2012-2013 och upprepade sen den bedriften i Schweiziska Kloten. Nu hoppas han kunna etablera Rögle i högsta ligan.

– Jag har varit sådan som tränare att jag gillar att ta utmaningar. Jag hoppade in i AIK när de låg sist och var nära att ta dem till slutspel och gjorde sedan samma med Rapperswil. Det har alltid varit utmaningar för mig och det känns roligt att försöka etablera en klubb som Rögle i SHL, säger Anders Eldebrink.

Kontraktet gäller i två år. Vid sin sida kommer Anders Eldebrink ha Magnus Bogren och Mikael Gath som assisterande tränare, samt målvaktstränaren Magnus Wennström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet