Förövarna krossade en ruta och kastade sedan in något som orsakade explosionen. Foto: Per Lärka

Explosion på nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

Nattklubben Urban bar i Helsingborg utsattes under natten för ett sprängattentat.

Efter att förövaren eller förövarna krossat en fönsterruta genom att kasta ett brunnslock genom den, har de därefter kastat in någonting som orsakat en explosion.

Tjugo över tre i natt väcktes grannarna av explosionen. Polisens bombtekniker har varit på plats och det ska vara en handgranat som kastats in. Vittnen ska ha sett en person försvinna på moped från platsen.

Enligt polisen har fönstret och lokalen skadats i attacken. Däremot har inga personer skadats. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Slagsmål i helgen

Enligt personalen på nattklubben var det ett bråk vid halv fem-tiden under natten mot söndag. Vakterna vägrade släppa in några som var för unga och som upplevdes som stökiga. Ett 15-tal personer attackerade vakterna och fullt slagsmål utbröt. Därefter kom polisen och omhändertog ett antal personer.

Personalen tror nu att det kan finnas ett samband mellan handgranatattacken och helgens händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.