Falska vattenkontrollanter i Örkelljunga

Uppdaterad
Publicerad

Ett äldre par blev uppringda av någon som påstod att de skulle kontrollera vattnet i fastigheten. Kommunen menar att det rör sig om falska vattenkontrollanter..

– Jag gick igenom alla våra personer som håller på med en typen av ärenden inom kommunen och ingen av dem hade hört av sig till det här paret, säger Gitte Pedersen, administratör på samhällsbyggnadsförvaltningen i Örkelljunga.

Ville komma dagen efter

Uppringarna ville samtidigt boka en tid med paret och besöka dem i hemmet för att utföra kontrollen. Enligt Gitte Perdersen har kommunen inte fått fler samtal om personer som säger sig vilja kontrollera vattnet hemma hos kommuninvånare, men vill ändå varna allmänheten.

– Man ska vara observant på den här typen av händelse. Dessutom bär alla våra medarbetare kläder som det står Örkelljunga kommun på och har namnbrickor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.