Foto: Oskar Fäldt

Här samlas Rögle-fansen inför premiären

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen är det SHL-premiär för Rögle borta mot Frölunda i Scanidnavium i Göteborg.

Tre fullastade bussar med Röglesupportrar avgick från centrala Helsingborg vid fyra tiden på torsdagseftermiddagen och stämningen var förväntansfull.

– Jag har varit så nervös hela veckan. Det kommer bli så himla roligt, säger Rebecka Glimsjö, Röglesupporter.

Runt 150 Röglefans åker med de tre bussarna upp till Göteborg. Men enligt supporterklubben Angel Island Armys ordförande kommer dom att bli upp emot 500 personer på plats i Scandinavium.

– Det är många som åker bil upp, och jag vet även att en buss som inte vi i supporterklubben arrangerat är på väg, så det kommer bli riktigt bra tryck, säger Linus Elfberg som är ordförande i supporterklubben Angel Island Army.

Ska man tro på hockeyexpertisen kommer laget ha svårt att klara sig kvar i SHL men det är något Linus Elfberg inte håller med om.

– Jag tror vi tar oss till slutspel, och sen till final mot Skellefteå där vi vinner i fyra raka matcher, säger han och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.