Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT

”Vi får inte ge Malmö tid med bollen”

Uppdaterad
Publicerad

Aggresivitet och huvudspel två av nycklarna när HIF ställs mot Malmö FF i Skånederbyt.

För femteplacerade Helsingborg har säsongen inletts med elva inspelade poäng på sex matcher. För managern Henrik Larsson är det ett sporrande möte med lokalkonkurrenten som väntar. 

– Man är alltid laddad för alla matcher. Samtidigt är det här lite speciellt. Vi åker sex mil söder över och ska möta de regerande svenska mästarna de senaste två åren – så det är klart att det kittlas, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Vassare offensiv

Lagets längste spelare, Robin Simovic har börjat producera igen efter en längre tids skadebekymmer. Tre mål har de hitills blivit i årets allsvenska, och Henrik Larsson, manar på sin forward att söka nickuttrymme i straffområdet. Senast, i segermatchen mot Sundsvall gav det resultat.

– Det är ingen hemlighet att jag vill ha in mer bollar i boxen än vad vi har haft. Första målet vi gör mot Sundsvall är på grund av att vi trycker in folk och bollen i boxen.  

Viktigt med vinst inför derbyt

Från HIF:s sida betonar man hur viktigt 2-0-vinsten senaste mot Sundsvall var för att hålla självförtoendet uppe inför söndagen skånedrabbning.

– Vi är inte favoriter när vi åker ned till Malmö men samtidigt måste vi tro på det vi gör, säger Henrik Larsson.

Vad blir viktigt för er i matchen mot Malmö?

– Att inte ge Malmö för mycket utrymme. Ett nyckelord för oss  är aggresivitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.