Helsingborgs Lalawélé Atakora (t.h.) jublar med Emil Krafth och Darijan Bojanic efter 1-0-målet i måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Helsingborgs IF och IFK Norrköping på Olympia. Foto: Scanpix

Fullträff för Larsson – HIF slog Norrköping

Första fullträffen för manager Henrik Larssons Helsingborg. Seger med 3-1 (1-0) på Olympia mot IFK Norrköping och det var aldrig något snack om saken.

Tränaren Henrik Larsson var på hugget och manade på när Helsingborg jagade säsongens första trepoängare. Efter en trevande inledning kom urladdningen. Första steget togs efter knappt fyrtio minuter. Då åkte Lalawele Atakora slalom genom Norrköpingsförsvaret, passerade 3-4 man, och pricksköt 1-0 i målvaktens bortre hörn. Snyggt och välförtjänt. Hemmalaget tog över mer och mer efterhand och skapade målchanser.

Norrköpings David Mitov Nilsson fick sträcka ut ordentligt på två tunga HIF-skott men var inte nära en nick från Robin Simovic men bollen strök över ribbkrysset.

Norrköping skapade ingenting de första 45 minuterna, inte ett skott på mål. Och Norrköping fick en tung start på den andra halvleken, då Simovic fick in 2-0, en nickboll utan kraft som målvakt Mitov Nilsson tappade in. Det var Atakora som fyllde på sitt konto med en assist, ett snyggt inlägg från höger.

Men den förre AIK-spelaren var inte nöjd med det. Han sköt 3-0 förbi Mitov Nilsson och förvaltade fint ett inlägg från liraren Darijan Bojanovic. Helsingborg ledde alltså med tre mål och då återstod fyrtio minuter.

Norrköping reducerade i slutminuten genom Emir Kujovic.

Lagen:

Helsingborg (4-3-3): Pär Hansson – Emil Krafth, Victor Palsson, Frederik Helstrup Jensen, Jere Uronen – Lalawele Atakora, Johan Mårtensson, Mattias Lindström – Jordan Larsson, Robin Simovic, Darijan Bojanic.

Norrköping (4-4-2): David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Filip Dagerstål, Christopher Nilsson Telo – Christoffer Nyman, Tesfaldet Tekie, Daniel Sjölund, Arnor Traustason – Joel Enarsson, Emir Kujovic.