Gun-Britt Håkansson möttes av avspärrningarna när hon kom till sin kolonilott. Foto: Johan Nilsson/TT och Jessica Bloem

Sköts till döds genom fönstret

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts till döds sent på söndagskvällen i ett hus i Råå i Helsingborg.

Mannen fördes till lasarettet i Helsingborg med ett flertal skottskador och opererades, men hans liv gick inte att rädda. Mannen avled strax efter klockan 02.00 på måndagsmorgonen.

– Det här är ytterligare ett mord i helgen som kommer att utredas. Vi har ingen gripen och ingen misstänkt, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen, till SVT Nyheter Skåne.

Calle Persson, presstalesman vid Skånepolisen, säger att mannen var inne i huset och den som sköt befann sig utomhus. Offret, en man i 30-årsåldern, är känt av Skånepolisen sedan tidigare.

– Det ska hållas ytterligare förhör med anhöriga och kamrater för att se om det finns några ouppklarade affärer. Vi jobbar brett och tittar bakåt, säger Hans Nilsson till SVT.

Flera skott avlossades

Det ska ha rört sig om flera skott, vilket vapen som har använts är oklart. Skjutningen i Råå är ett i raden av grova brott som inträffat i Helsingborgsområdet under våren och sommaren. Sven Holgersson nämner sprängningar och incidenter med handgranater som exempel.

– Vi är vana vid att det har skett i Malmö. Nu har vi lite av det här i Helsingborg också. Just nu lägger vi ner allt vi kan för att få bukt med detta och gripa gärningsmän som ligger bakom,

Möttes av avspärrningar

När Gun-Britt Håkansson kom till sin kolonilott på måndagsförmiddagen upptäckte hon avspärrningsbanden som löper genom hela koloniområdet bakom huset, bland annat delar av hennes lott.

Det är när SVT berättar om skjutningen hon får reda på vad som har hänt.

– Jag är helt chockad jag tycker det är så fasansfullt tråkigt att något sådant ska hända här. Vi säger det att det här är vårt paradis, säger Gun-Britt Håkansson.

Hon beskriver lotten som sitt andra hem.

– Jag får nog sätta igång och jobba lite i trädgården så jag kommer i en annan själslig ro. Kanske här kommer det någon mer som jag kan få prata med, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.