Arkivbild.

Nu ska polisen få stopp på bedrägerierna

Publicerad

Polisen i Nordvästra Skåne har inlett en satsning mot bedrägeribrott.

”Artur” som satsningen döpts till ska bland annat lära ut hur man kan skydda sig från att bli lurad.

Satsningen ”Artur” har fått sitt namn efter namnsdagen då satsningen lanserades. Antalet outredda bedrägeriärenden ska minskas samtidigt som kunskapen om hur man kan undvika att bli offer ska öka. Det är målet, enligt polisen i nordvästra Skåne.

– En tredjedel av alla brott som inte är utredda än inom Polisen Nordvästra Skåne är bedrägeriärenden. Med enkla medel kan man som privatperson skydda sig mot bedrägerier och det budskapet ska vi under satsningen få ut via bland annat sociala medier samt media. Vidare kommer vi fortbilda en del av polispersonalen i bedrägeribrott, säger samordnaren och kommissarien Anders Isgren i ett pressmeddelande.

Några av de metoder som ska användas är att man vid husrannsakningar aktivt tittar efter tecken på bedrägeribrott och informerar näringsliv om hur man skyddar sig. Olika enheter inom polisen, som bland annat bedrägerisektionen, underrättelsetjänsten och lokalpolisområdena, ska också samarbeta nära varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.