Nytt för i år – låna lekredskap på biblioteket

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen var det dags för en favorit i repris i Helsingborg. Staden fyller stadsparken med utemöbler i ett led för att göra stadskärnan mer levande. Nytt för i år är att man dessutom ska kunna låna lekredskap under hela sommaren.

Klockan kvart i två kom personal från stadsbyggnadsförvaltningen bärande på de stolar och bord som skulle placeras ut runt om i stadsparken i Helsingborg. Ett fyrtiotalmänniskor hade samlats när staden invigde utemöblerna.

– Det är mycket uppskattat. Folk använder detta som sitt vardagsrum. Man ska kunna flytta stolar och bord som man vill, säger Josette Dahlin projektledare i Helsingborg stad.

Nytt för i år är att man på stadsbiblioteket intill parken kan låna olika former av lekredskap, så som badminton, boule och frisbee helt utan kostnad.

– När du har lite tid över kommer du hit och lånar ett par badmintonrack, så kan du spendera resten av dagen här, säger Josette Dahlin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.