Senast Rögle spelade match blev man klara för SHL. Nu börjar uppladdningen inför säsongen. Foto: Andreas Hillergren/TT

Premiär på isen för Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen tränar Rögle på isen för första gången den här säsongen. På grund av den alternativa träningslokalen är antalet publikplatser begränsat.

Eftersom ombyggnaden av Lindab Arena inte är klar äger kvällens ispremiär rum i Swedbankhallen intill. Normalt sett har Swedbankhallen möjlighet att ta emot en publik på 350 personer, men inför kvällens premiärträning har klubben fått ett specialtillstånd.

– Nu kan vi ta emot 500 personer och när folk går ut så släpper vi in fler, säger Lasse Mauritzson som är kommunikations- och mediaansvarig hos Rögle BK.

I väntan på att ombyggnaden av Lindab Arena ska bli färdig kommer Rögle att spela alla träningsmatcher på andra orter. Den första matchen i hemmaarenan blir mot Karlskrona den 11 september. Då har isen i hallen sänkts med 60 cm, vilket ger fler sittplatser.

– Då kommer publiken att kunna sitta precis intill rinken. Det är ganska unikt i Sverige, säger Lasse Mauritzson.

Rögles nästa träningsmatch är mot Oskarshamn. Den spelas i Helsingborg den 18 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.