Helsingborgs Astrit Ajdarevic jublar efter 1-2 mot Gefle IF på Olympia i Helsingborg. Foto: Björn Lindgren

800 Hammarbysupportrar väntas till kvällens match

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll tar HIF emot Hammarby i säsongens första högriskmatch på Olympia.

Runt 800 Hammarby-supportrar intar Helsingborg, men arrangören tror inte det kommer bli stökigt. 

Det är drygt 7000 biljetter sålda inför kvällens match mot Hammarby, men klubben väntar sig inte någon jättepublik.

– Det kommer inte lika mycket folk som under våra glansdagar men runt 9000 räknar vi med, säger Frederik Ericsson arrangemangsansvarig i HIF.

Matchen är av polisen klassad som en högriskmatch, upp till 800 Hammarbysupportrar väntas under dagen anlända till Helsingborg.

– Det finns en risk att det kan bli oroligheter i centrum men vi kommer att ha många poliser på plats och följer flödet fram till matchstart, säger Ewa-Gun Westford, kommunikationsansvarig på polisen och fortsätter:

– Målet är också att matchen ska kunna genomföras utan störning eller avbrott!

På HIF är man inte oroliga över att det ska bli stökigt inne på arenan.

– Det finns ingen dålig historik kring Hammarby. De har en bra organisation och kommunikation med sina supportrar, säger Frederik Ericsson arrangemangsansvarig.

Och polisens Ewa-Gun Westford tillägger:

– Vi har god kontakt med supporterföreningarna, och vi är inte speciellt oroliga över att det kommer bli stökigt. Men blir det stökigt så har vi beredskap för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.