Talangen Jakob Lilja har skrivit på för Linköping. Foto: TT

Spelarkris i Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Två av Rögles största talanger väljer att lämna klubben.

Jakob Lilja har skrivit på för Linköping och även Niklas Hansson lämnar. Däremot har bröderna Alen och Almen Bibic skrivit på nytt kontrakt med Rögle, som bara har tio spelare klara till nästa säsong.

Så här kommenterar sportchefen Anders Carlsson att Lilja och Hansson väljer att lämna inför SHL-säsongen.

SHL

– Två talangfulla spelare som vi nu önskar lycka till i sin fortsatta karriär. I Niklas fall erbjöd vi samma kontrakt som han skulle få på annat ställe, men han kände att han behövde ett miljöombyte och hade kört fast lite.

Anders Carlsson förlänger kontraktet med Alen och Almen Bibic.

– Vi är glada att ha kvar dessa båda underbara killar. De står för något på isen och vi får både in kilon och hjärta i vårt försvar. Två killar som brinner för att spela i Rögle BK. De har utvecklats enormt sedan de kom till Rögle och vi ska nu fortsätta den resan. Med deras inställning till träning och sporten ishockey ser vi stor potential, säger Carlsson till Rögles hemsida.

Rögles spelartrupp just nu:

Målvakt:

31 Lars Volden, 2 år

Backar:

2 Jens Hellgren, 1 år

3 Almen Bibic, 1 år

4 Alen Bibic, 1 år

27 Rasmus Bengtsson, 1 år

Forwards:

12 Jack Connolly, 1 år

14 Jordan Smotherman, 1 år

29 Ludvig Rensfeldt, 1 år

36 Filip Karlsson, 1 år

40 Jesper Jensen, 1 år

Lämnar: Emil Molin (fw) Dallas organisation, Mike Vernace (b), Peter LeBlanc (fw), Niklas Hansson (b), Jakob Lilja (fw) Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet