Skördefest lockade storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgarna gick man ur huse för att besöka Mikaeli marknad på Fredriksdals friluftmuseum. I år var utbudet större – och vassare – än någonsin.

Mikaeli marknad bygger på Mickelsmäss som var en firad högtid i det gamla bondesamhället.

Årets skördefest på Fredriksdal lockade storpublik med massor av ätbart, uppvisningar och aktiviteter för stora som små.

Och i stadskvarteren lockade hantverk med extrem skärpa.

– Jag tror att den stressiga vardagen gör att folk börjar unna sig mer och mer. Det gamla tänket, att man går och gör någonting för sig själv. Man kanske inte stressar sig igenom vardagen men sen tänker, ”Nej, i dag så ska jag gå och raka mig”, säger barberaren Jonatan Pramborn som tillfälligt slagit upp sin salong på Fredriksdal.

Med lödder på borste av grävlingshår och skarpslipad kniv tog han hand om sina skäggiga kunder med omsorg.

– Jag har haft skägg sedan jag var 26 år och aldrig gjort annat än på det sätt man brukar göra hemma själv, så det var riktigt skönt, det ska jag nog unna mig några fler gånger sen, säger Mats Wieden som avnjutit nästan en timme i frisörstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.